Krówki
"Zet Be" produkowane są w czterech smakach - mlecznym, kakaowym,
waniliowym i corocznie w limitowanej partii na Boże Narodzenie –
piernikowym, według tradycyjnej receptury, wyłącznie z
naturalnych najwyższej jakości surowców, kupowanych od znanych,
renomowanych producentów krajowych. Oprócz naturalnych składników nie
dodajemy do naszych wyrobów, jakże rozpowszechnionych dzisiaj, środków
ulepszających, dodatków konserwujących, barwników itp. Poza tym produkt
nasz nie zawiera glutenu. Proces produkcyjny odbywa się całkowicie
ręcznie.
Oprócz walorów smakowych i estetycznych powoduje to
specyficzny sposób krystalizacji, dając kruchą otoczkę z ciągnącą
"łezką" w środku. Wydłużony cykl gotowania a potem studzenia masy
karmelowej pozwolił uzyskać niepowtarzalny smak dawnej krówki.
Stosowana technologia stanowi więc kwintesencję wkładu pokoleń w
produkcję tego jakże polskiego cukierka.